Државно првенство во шах

  • PDF

На 17 и 18 Ноември 2007 година, во хотел „Цар Самуил“ - Банско, се одржа Државното првенство во шах на Федерацијата за спорт и рекреација на инвалиди на Македонија - Македонски Параолимписки Комитет.

На првенството земаа учество 20 играчи кои играа на 10 табли во 7 кола, швајцарски систем, со темпо на игра 30 минути по играч, викенд правила на ФИДЕ.

На првенството беа постигнати следните резултати:

РЕЗУЛТАТИ

You are here