42nd International Competition-Beograd,8-10.12.2017

3Второ место за Оливера Наковска Бикова на Меѓународниот натпревар „Трофеј на Белград 2017“

Во дисциплината 10m Rifle/Pistol Оливера во финалето влезе како четврта со 378 кругови, за во финалето да заврши како втора со освоен сребрен медал.